Zomer in de Efteling: Max & Moritz en avondbezoek

Van 3 juli tot en met 30 augustus is het zomer in de Efteling! Omdat het attractiepark per dag een maximum aantal bezoekers mag ontvangen reserveren gasten hun bezoek vooraf online. Ze kunnen dan kiezen voor een dagbezoek óf een avondbezoek. Het park is overdag open van 09.00 tot 18.00 uur. De avond duurt van 19.00 tot 23.00 uur. Tijdens de zomer vinden gasten heerlijk verkoeling in het schaduwrijke Sprookjesbos of de waterattracties zoals de wildwaterbaan Piraña of De Vliegende Hollander. Ze bezoeken de parkshow Raveleijn én maken een doldwaze rit in de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz! Tijdens de zomeravonden genieten ze van de feeëriek verlichte Efteling in het donker en kunnen tot laat in de avond achtbanen bedwingen. Het entertainmentprogramma is overdag en tijdens de zomeravonden vrijwel identiek en de watershow Aquanura speelt meerdere keren per dag. 

 

Entertainment
Vanaf 4 juli is zowel overdag als in de avond de parkshow Raveleijn weer te beleven. Deze duurt met een aangepast en afgeslankt programma 12 minuten en kent een nieuwe verhaallijn: de vijf helden worden opgeleid tot ruiters om voorbereid te zijn als de stad Raveleijn ooit in gevaar komt.
In het Openluchttheater in het Sprookjesbos spelen overdag de parkshows Sprookjesboom en Jokie en Jet, en tijdens de zomeravonden zijn er voorstellingen van de Sprookjessprokkelaar.
 
 
Max & Moritz
Sinds 20 juni is de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, speciaal voor families met kinderen vanaf 1 meter groot, geopend voor publiek. Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee sporen, waarop twee treinen in tegengestelde richting rijden en elkaar een paar keer tegenkomen. Bezoekers kiezen voor Max (blauw) of Moritz (groen). Elke baan heeft zijn eigen, spannende beleving met scherpe bochten en versnellingen. 
 
 
Sprookjesachtig overnachten
Wie er lekker even op uit wil, kan blijven slapen in de nabij gelegen Efteling hotels of in vakantiewoningen van de vakantieparken. Overnachten in de Efteling is altijd inclusief onbeperkt toegang tot het attractiepark tijdens reguliere openingstijden.
 
 
Meer informatie en reserveren op: efteling.com/zomer