Romeinse weken in Museumpark Archeon

Van 1 tot en met 16 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken! Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en middags het spectaculaire gladiatorengevecht in de arena. Archeon is deze twee weken extra lang geopend van 9.00 tot 18.00 uur. 

 

Word een Romein! 

Bezoekers beleven ook zelf hoe het is om een Romein te zijn. Ze worden getraind in het Romeinse leger, leren schrijven in de Romeinse school en maken prachtige sieraden. Voor wat extra geluk maakt men een votiefsteen voor de goden om zo een echte Romein te worden. Wanneer alle activiteiten met succes zijn volbracht bemachtig ontvang de bezoeker een Romeinse certificaat en is men een echte Romein. 

 

Romeins Bacchanaal
Tijdens de Romeinse weken wordt op zaterdag 8 augustus in de Romeinse herberg een groots bacchanaal georganiseerd met volop vertier en vermaak. Wij verzorgen dit veilig op 1,5 meter.
Om 18.00 uur heten de Romeinen de gasten welkom met een Romeins welkomstdrankje. Heerlijke Romeinse gerechten worden geserveerd en het kledingvoorschrift is uiteraard Romeins. In de herberg liggen de tunica’s en palla’s al klaar. 

Voor reserveringen en meer informatie over het Romeins Bacchanaal kijk op https://www.archeon.nl/nl/arrangementen/brunches-diners/romeins-bacchanaal.html 

 

Beleef de geschiedenis in Museumpark Archeon 

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.   

 

Samen een veilig bezoek aan Archeon  

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.  

  

Reserveer het bezoek vooraf  

Om Archeon te bezoeken hebben alle bezoekers een geldig entreebewijs en een aankomsttijdslot reservering nodig, ook als men al een ticket of Museumkaart heeft. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle. Het bezoek kan gereserveerd worden op archeon.nl.   

  

Lees meer over de maatregelen op archeon.nl/nl/archeon-is-weer-open.html