Fotoalbums: Erlebnisfelsen Pottenstein, Monte Kaolino en AltmühlBOB

Erlebnisfelsen Pottenstein – juni 2020

 

Op een regenachtige ochtend in juni trokken themeparkfreaks Sven en Jasper naar het prachtig gelegen Pottenstein voor wat vertier.

Erlebnisfelsen Pottenstein is gelegen op een beboste bergflank, met een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Door de regenachtige omstandigheden van die ochtend waren Hexenbesen en de rode Frankenrodel niet geopend. Wel was een ritje in de gele Frankenbob (met regenkap) mogelijk, maar de automatische magnetische remmen op de baan ruïneerden de ervaring enigszins. Ook hebben ze een grote Skywalk, glijbanen en andere extra betaalattracties zoals trampolines en bootjes.

Monte Kaolino – juni 2020

 

Tegen de Tsjechische grens in het Zuid-Duitse Hirschau is nog een unieke Alpine Coaster te beleven op een grote zandberg: de Monte Coaster op Monte Kaolino.

Een gigantische zandberg in het midden van het Duitse berglandschap hoor ik u denken? Ja, dat is exact wat Monte Kaolino inhoudt: een pretpark op een zandberg. Je kan er skiën en snowboarden op de zandflank, zwemmen of de grote, steile en onbeminde Alpine Coaster trotseren! Een baan met steile drops en scherpe bochten waar zelfs de meest ervaren alpine-rijder soms eens aan de rem moet komen.

AltmühlBOB – juni 2020

 

Een meer gekende stop tussen Neurenberg en München is AltmühlBOB, waar zowel een normale Alpine Coaster als een unieke Speed Coaster te vinden zijn, samen met nog enkele speeltoestellen en een biergarten.

De “normale” Alpine Coaster AltmühlBOB is een zeer leuke baan, daar niet van, maar verbleekt toch bij de tweede baan: Speed Bob. Deze Speed Coaster van Wiegand bestaat slechts uit drie airtime heuvels, maar wat voor airtime heuvels zijn het! Het ongecontroleerde gevoel van deze unieke credit is om naar huis over te schrijven. Let wel op de bruuske eindremmen want die zijn nogal heel abrupt.