Nieuwe interactieve darkride geopend in Wild- & Freizeitpark Klotten

Het Duitse Wild- & Freizeitpark Klotten heeft een tijd geleden haar gloednieuwe attractie Kunibert’s Abenteuer officieel geopend. De twee minuten durende interactieve darkride bevindt zich in hetzelfde gebouw waar ook het station van waterachtbaan Zum Rittersturz te vinden is.

 

In de Duitse deelstaat Rijnland-Palts heeft Wild- & Freizeitpark Klotten op vrijdag 10 juli haar nieuwe familieattractie officieel voorgesteld aan het grote publiek. Daarvoor werd de tot voor kort kale betonnen constructie onder waterachtbaan Zum Rittersturz dit jaar volledig getransformeerd tot het beige-gekleurde kasteel van Ridder Kunibert. Een trap aan de uitgang van de waterachtbaan leidt bezoekers naar de ingang van de nieuwe attractie.

Kunibert’s Abenteuer is een interactieve darkride geleverd door het Nederlandse bedrijf Lagotronics Projects. Het verhaal stelt dat geesten het kasteel van Ridder Kunibert hebben overgenomen en zich enkel laten zien wanneer ze worden opgejaagd door bezoekers. De ruim twee minuten durende attractie is gevuld met enkele tientallen poppen, kaarsen en andere kasteeldecoraties. De targets die bezoekers weten te raken, sturen de licht- en geluidseffecten aan waardoor de geesten duidelijker zichtbaar zijn. In onderstaande video is de volledige ritbeleving te zien.

 

Met de toevoeging van Kunibert’s Abenteuer is het kasteelgebied van Wild- & Freizeitpark Klotten nu eindelijk vervolledigd na verscheidene jaren van uitstel wanneer enkel de ongezellige ruwbouw van de attractie te zien was.

 

Bron: Wild- & Freizeitpark Klotten
Foto’s: Themeparkfreaks – Jasper Godeau