Fotoalbum: Lotte World – juni 2019

Nu de parken stilaan weer heropenden na de corona crisis, hebben we nog niet veel recente fotoalbums, maar blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. Heel wat grote parken alsook de kleintjes werden niet overgeslagen!

 

Lotte World:

Lotte World is een echt themapark in Jamsil-Dong in de Zuid-Koreaanse pretpark Seoel. Het park zit in de top 20 van best bezochte pretparken ter wereld! Lotte World bevat onder andere een sprookjeskasteel dat verdacht veel doet denken aan Disneyland en ook 3 achtbanen. Er is een vrijevaltoren met rare plastiek schermen te vinden rond de hoofden van de bezoekers die perfect logisch zou lijken in tijden van corona maar nu best vreemd overkomt. Er staat onder andere een Disk’O van Zamperla en een zweefmolen, een ijsbaan, monorail, een log flume en natuurlijk nog vele andere leuke attracties.

Maar waarvoor het park echt bekend is, is Atlantis Adventure, een gelanceerde achtbaan van Intamin met een aantal splash effecten. Deze rollercoaster bereikt een snelheid van 75 km/u in 1,5 seconden tijd en heeft een hoogte van 22 meter. Comet Express is een zeldzame spinning coaster van Intamin die indoor gelegen is. Een andere indoorcoaster is French Revolution2 VR, een custom looping coaster van Vekoma die een snelheid bereikt van 70 km/u en 1 looping bevat op het 631 meter lange parcours.