Nieuwe achtbaan Candymonium geopend in Hersheypark

In het Amerikaanse pretpark Hersheypark is de nieuwe achtbaan Candymonium geopend! Het gaat om een Hyper Coaster gelegen in het nieuwe themagebied Chocolatetown bij de ingang van het park. Het is meteen ook de hoogste en snelste rollercoaster van het park.

 

In Hersheypark, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, is de nieuwe achtbaan Candymonium geopend voor het publiek. De rollercoaster staat volledig in het teken van het chocoladenmerk Hershey en is gelegen in het themagebied Chocolatetown. De drie treinen van de achtbaan werden gethematiseerd naar de drie bekende snoepjes van Hershey, zijnde: Hershey’s Kisses, Reese’s Peanut Butter Cups en Twizzlers.

Candymonium is een Hyper Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard of kortweg B&M genoemd. De achtbaan heeft een hoogte van 64 meter en bereikt een snelheid van 122,3 km/u. Hiermee is het zowel de hoogste als de snelste rollercoaster van het park. Candymonium heeft een tracklengte van 1413,1 meter en een hoek van 77,3°. Tijdens het ritje van 2:26 minuten zijn er 7 airtime momenten. De rit start met een heuvel van 64 meter hoog, hierna volgt er nog eentje van 51,5 meter en eentje van 47,5 meter.

 

De achtbaan is gelegen aan de ingang van het park, waardoor het beeld bij het binnenkomen van het park compleet veranderd is. Daarnaast gaat de rollercoaster via een grote bocht rond de iconische Kisses fontein van het park. Het volledige project rond de achtbaan kan u bekijken in ons bouwdossier.

 

Foto: Hersheypark