Eerste trackdelen megacoaster Walibi Belgium komen toe

In Walibi Belgium kon Emil Sempels de eerste trackdelen op foto zetten van de Megacoaster die het park volgend jaar zal openen. Deze Megacoaster komt achteraan het park, waardoor het park meteen ook zal groeien. De nieuwe zone zal een Afrikaans voodoo kleedje krijgen.

 

Volgend jaar zal Walibi Belgium uitpakken met een Megacoaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. Deze achtbaan moet de grote nieuwe blikvanger van het park worden. Deze achtbaan zal een plekje krijgen naast Challenge Of Tutankhamon, op een stuk terrein dat voorheen nog niet tot het park behoorde.

De Mega Coaster krijgt een lifthill van 50 meter hoog in een hoek van 45°. Daarna volgt een gedraaide first drop van 80° regelrecht naar beneden. Hierbij behaalt de achtbaan een snelheid van maar liefst 113 km/u. De achtbaan wordt 1200 meter lang en de rit zal 90 seconden duren. Er worden 2 treinen voorzien waarin telkens 24 mensen kunnen plaatsnemen, goed voor een capaciteit van 1080 personen per uur.

Onlangs kon N8N Rides de eerste supports spotten in het park en Emil Sempels had het geluk de eerste trackdelen te zien liggen. Zo weten we ook dat de baan zwarte supports zal krijgen en een donkergroene track.

Wie een ritje maakt in achtbaan Calamity Mine of droptoren Dalton Terror kan een mooi overzicht krijgen van een stukje van het nog aan te leggen themagebied, waar al heel wat funderingen waar te nemen zijn.

De bouw kan je hier volledig volgen. 

 

Foto’s: Emil Sempels, N8N Rides, Bob – Themeparkfreaks.eu