Energylandia stelt opening nieuw themagebied Aqualantis uit naar 2021

Het Poolse pretpark kondigde eerder aan dit jaar een gloednieuwe zone te openen die de naam Aqualantis zou dragen. Maar de bouw hiervan is nog in volle gang, wat twijfels deed rijzen of het park de opening wel zou halen. Het park bevestigde zopas aan onze redactie dat dankzij de huidige problematiek rond het coronavirus de opening uitgesteld werd naar 2021.

 

De opening van Aqualantis, een volledig nieuw themagebied, zou voor Energylandia het hoogtepunt van dit jaar moeten worden. Maar door de huidige omstandigheden met het coronavirus heeft het park beslist de opening uit te stellen naar volgend jaar. Dat bevestigde het park zopas aan onze site.

De zone is dan ook verre van klaar, zo kregen we nog geen treintjes te zien voor de grote blikvanger Abyssus, een gelanceerde achtbaan gebouwd door Vekoma. Ook de tweede achtbaan in de zone, een Family Boomerang werd tot op heden nog niet getest. De gebouwen bevinden zich nog grotendeels in ruwbouw fase, wat er op wijst dat er nog heel wat werk aan de winkel is.

Testritten waren er alvast wel op de Zamperla Disk’O Coaster. Verder kwam onlangs nog een Zamperla Fire Brigade attractie toe en mocht dit bedrijf ook een Rockin’ Tug attractie leveren.

 

 

Verder zullen in de zone een Twist & Splash bootvaart openen, een vrijeval torentje en zal er een duikshow plaatsvinden.

 

Bron: Energylandia