Walibi Holland zorgt voor wereldwijde trend op sociale media

De video van Walibi Holland waarin 22 teddyberen een ritje maakten in de spectaculaire achtbaan Untamed is viraal gegaan. Het Nederlandse filmfragment werd duidelijk opgepikt door verschillende andere internationale pretparken die een vergelijkbare stunt uithaalden. Van in de Verenigde Staten tot in China lijken de pluche beestjes gek te zijn van achtbanen.

 

Tijdens de coronacrisis nam Walibi Holland de tijd om hun attracties in de spotlight te zetten door opmerkelijke video’s online te plaatsen. Op 27 mei ging een video viraal waarin maar liefst 22 teddyberen de rit van hun leven maakten op de spectaculaire achtbaan Untamed.

 

Het bericht werd al heel erg snel gekopieerd door het Zweedse stadspark Gröna Lund. Daar maakten vierkleurige eenhoorns een ritje in de achtbaan Jetline.

 

Ook in het Amerikaanse Belmont Park werd er een treintje van de houten achtbaan Giant Dipper gevuld met knuffels. Het park is momenteel nog gesloten door de coronacrisis, maar de attracties moeten regelmatig nog getest worden. Ook hier bracht het filmpje van Walibi Holland de Amerikaanse collega’s op ideeën.

 

De video liet zelfs het Chinese park Fantawild Theme Park niet koud. Ook zij deelden een filmpje waarin glimlachende knuffels een houten achtbaan grondig uittesten.

 

En ook het Braziliaanse pretpark Hopi Hari liet enkele teddyberen genieten van een ritje op haar klassieke Schwarzkopf achtbaan Katapul.

 

 

Bij Paultons Park maakten enkele teddyberen een ritje op de Bobsled achtbaan Cobra

 

 

Tivoli Gardens plaatste haar teddyberen in de houten achtbaan Rutschebanen.

 

 

Walibi Holland zet haar eigen gestarte trend dan weer verder in de zweefmolen van het park.