Vertika in La Récré des 3 Curés geopend

Het Franse pretpark La Récré des 3 Curés heeft onlangs haar grote nieuwe achtbaan geopend. Het gaat om een Euro-Fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer die meerdere keren overkop gaat. De nieuwe attractie is gemaakt om de 30ste verjaardag van het park te vieren en bedraagt een investering van 5 miljoen euro.

 

In Bretagne is op 6 juni de nieuwe achtbaan van La Récré des 3 Curés geopend. Het gaat om een Euro-Fighter achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die een custom lay-out heeft. Dit wil zeggen dat de achtbaan speciaal op maat van het pretpark ontworpen werd. De attractie heeft de naam Vertika gekregen.

De rit start met een verticale lifthill van 27 meter hoog. Hierna volgt de first drop van maar liefst 91°, nog net iets steiler dan verticaal. Tijdens de rit van 440 meter lang bereikt de achtbaan een topsnelheid van 80 km/u. In totaal zijn er 2 inversies te vinden op de achtbaan, een looping en een kurkentrekker.

 

De Euro-Fighter achtbaan kennen we onder andere van de Typhoon in Bobbejaanland, Falcon in Duinrell, Fluch von Novgorod in Hansa-Park en Huracan in Belantis. La Récré des 3 Curés is dan weer vooral bekend bij de pretparkfans van Bobbejaanland. In de loop der jaren heeft het Franse pretpark namelijk heel wat oude attracties van het Belgische pretpark gekocht zoals de Fly Away, Bobby Drop en Mambo.

 

De bouw van het project kan je hier op de voet volgen.

Foto: AmeWorld

Video’s: Star Parc, La Récré des 3 Curés