Pretparken en fans reageren verontwaardigd op overheidsbeslissing

Vandaag maakte de Nationale Veiligheidsraad bekend dat pretparken vanaf woensdag 1 juli terug de deuren mogen openen. Hoewel dat goed nieuws is, zijn pretparken en hun fans toch niet allemaal tevreden met dat besluit. Ze vinden de beslissing niet in één lijn met de eerdere beslissingen en die van de buurlanden.

 

Op maandag 15 juni zal België haar landgrenzen opnieuw openen. In bijna heel Europa zijn de pretparken op dat moment alweer geopend. Belgische toeristen kunnen bijgevolg wel naar een pretpark over de grens, maar niet naar de Belgische pretparken. Daar zijn pretparken niet blij mee. “Wie kan dat begrijpen?”, vraagt Steve van den Kerkhof zich af in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

 

Jean-Christophe Parent, directeur van Walibi Belgium, vindt de incoherentie absurd. “Het zou dramatisch zijn voor het Belgische toerisme.” Ook Bellewaerde liet eerder vandaag al weten dat ze volledig klaar waren om vanaf maandag 8 juni te openen. Yves Peeters van Bobbejaanland laat weten dat 1 juli te laat is om op te starten: “We weten van de parken in onze buurlanden dat het heel nuttig is om oefendagen te organiseren, met een klein aantal bezoekers. Daarna kunnen de maatregelen nog bijgeschaafd worden, zodat we 200 procent voorbereid zijn. Dan kunnen we pas rond half juli écht starten.”

 

Eerder werd door de Nationale Veiligheidsraad beslist dat dierenparken in België mochten openen vanaf 18 mei. Ook daar wringt het voor Steve van den Kerkhof. “Wat is het verschil met onze sector? Het zou veel beter geweest zijn mochten we deze maand al mogen openen zodat we al geroteerd waren tegen de start van de zomervakantie.” “Ergens klopt er iets niet in de besluitvorming.”, vult Stefaan Lemey van Bellewaerde aan.

 

Ook diverse fans zijn niet te spreken over de beslissing van vandaag. Op sociale media regent het klachten van pretparkfans die het besluit van vandaag volledig achterhaald vinden. Toch is niet iedereen negatief, velen zijn blij dat ze eindelijk kunnen aftellen naar de heropening van de Belgische parken op 1 juli.

 

 

Bron: Het Laatste Nieuws & Looopings