Oprechtheid leidt tot pure keuzes voor Slagharen in 2020

Hoewel Slagharen net als vele bedrijven in 2020 geconfronteerd is met de gevolgen van het Corona virus is het haar ambitie om groener te ondernemen niet vergeten. Zo introduceerde de in december gestarte F&B manager Hjalmar Kaiser diverse gezonde alternatieven en voegt hij vol trots de duurzame koffie van Puro toe aan de selectie van het Park.

 

Hoewel duurzaamheid nog in de kinderschoenen staat bij Slagharen, ziet het management het zeker als haar taak om groener en duurzamer te ondernemen. Hiervoor is vorig jaar een projectgroep Duurzaamheid in het leven geroepen, wat geleid heeft tot korte en lange termijn doelstellingen. Naast allereerst bewustzijn te creëren bij de medewerkers zijn er inmiddels ook doeltreffende maatregelen toegepast.  

 

Fairtrade koffie Puro
Binnen de afdeling Food & Beverage is bewust gekozen voor Fairtrade koffie van Puro. Het geheime recept van Puro bestaat uit een mélange van koffiebonen, geproduceerd door kleine boeren die met hart en ziel bij de koffieteelt betrokken zijn en met veel zorg hun koffiebonen oogsten. “Die passie en zorg proef je in elk kopje koffie en dat maakte de keuze hiervoor eenvoudig”, aldus de bevlogen horecaman. Deze koffie draagt het Max-Havelaar-keurmerk en garandeert hiermee dat de koffietelers rond de evenaar een eerlijke prijs krijgen voor de koffiebonen. Nationaal Accountmanager Marcel van Andel van Puro laat weten trots te zijn dat zij de nieuwe koffieleverancier zijn van het Attractiepark Slagharen. “Men heeft gekozen voor een (h)eerlijke duurzame Fairtrade koffie. Met het serveren van deze klimaat neutrale koffie aan Slagharen en haar gasten bouwen wij samen aan een duurzame toekomst”, sluit van Andel af.

 

Hjalmar Kaiser (34 jaar) aan het woord
Met de komst van Kaiser start een nieuw tijdperk binnen de Food & Beverage afdeling van het park. De doelstellingen voor de komende jaren liggen op het gebied van duurzaamheid en het aanbieden van een meer gevarieerd aanbod aan verse producten, waarbij tevens de suikers aan bod komen. Zo biedt de Slush Factory een compleet aanbod suikervrije frozen drinks. Voor seizoen 2020 had Kaiser een aantal pijlers benoemd, maar helaas haalde het effect van Covid-19 hem dit voorjaar in. Natuurlijk had hij de start van 2020 anders voorzien, want de te nemen maatregelen hebben uiteraard ook binnen de food & beverage afdeling tot aanpassingen geleid. Echter zijn er ook nieuwe kansen gegrepen, zo zijn extra take-away gerechten geformeerd en is het ontbijtbuffet omgevormd tot delivery bij het vakantiehuis, maar dit alles heeft Kaiser niet van het hoofdplan afgeleid. Naast het selecteren van een duurzaam en gezonder aanbod is er veel energie gestoken in het versimpelen van de processen voor de medewerkers als wel de gasten. ‘Door het structureel vereenvoudigen van de processen, van bestelling tot aan bediening houden we meer tijd voor het belangrijkste aspect binnen Slagharen; gastvrijheid! “Iedere gast verdient aandacht en een glimlach” benadrukt Kaiser. Het verduidelijken van de communicatie in het park behoort tevens tot een van de pijlers. Voorzien van enig eigen grafisch inzicht is met de al bestaande Slagharen design elementen en de steun van een externe specialist gezorgd voor een frisse kijk en een nieuwe gethematiseerde, doch duidelijke presentatie per horeca locatie. Oprechte aandacht voor de medewerkers staat hoog op de persoonlijke kalender. Kaiser wil er voor ze zijn en ‘echt’ luisteren naar hun verhaal van de dag. “Op die manier probeer ik hem of haar te helpen om het de volgende dag weer een stapje beter te doen of leuker te hebben”. Kaiser spreekt vol vertrouwen over de toekomst van Slagharen en hoopt met het team te kunnen proosten op een goede afloop van een  seizoen dat een bijzondere start kende. 

 

Korte terugblik op de eerste weekenden
Sinds vrijdag 29 mei jl. worden er weer gasten verwelkomd, dit in eerste instantie met een beperkte capaciteit, Iedere vakantiepark- & daggast wordt gevraagd op voorhand online te reserveren. Terugkijkend op de eerste weekenden is Dave Storm – Algemeen Directeur, zeer tevreden. “Het ingevoerde protocol ‘Veilig Samen Uit’ wordt positief ontvangen en hierin verdienen zowel onze gasten, leveranciers als medewerkers een dikke pluim. Dit geeft ons vertrouwen richting de zomermaanden!”