Uitgelicht: Heiße Fahrt – Wild- und Freizeitpark Klotten

Heiße Fahrt is een Bobsled Coaster gebouwd door Gerstlauer. Dit was voor Wild- und Freizeitpark Klotten de eerste achtbaan die in het bescheiden park opende.

In 2004 opende het Duitse park Wild- und Freizeitpark Klotten de achtbaan Heiße Fahrt. Met deze achtbaan pakte het park meteen groots uit, aangezien ze voornamelijk kleine attracties aanboden. Op oude concepttekeningen was te zien dat achtbaan doorheen een vulkaan zou rijden, vandaar ook de naam die letterlijk vertaald Hete rit zou zijn. De achtbaan kreeg nog een tijdje de naam KlottiCoaster, maar dat werd opnieuw aangepast naar de originele naam.

Heiße Fahrt werd gebouwd door het Duitse bedrijf Gerstlauer en opende in 2004. Deze achtbaan heeft een hoogte van 17.5 meter, een lengte van 532 meter en behaalt een snelheid van 55 km/u.