Iedereen vanaf 1 juli welkom in ‘Plopsafstand’

Plopsaland De Panne opent op woensdag 1 juli opnieuw haar deuren voor het grote publiek. Ook de andere Belgische Plopsa-parken, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo zullen dan weer toegankelijk zijn. Dit besluit werd genomen na groen licht van de Veiligheidsraad van 3 juni om pretparken terug te openen vanaf 1 juli. Plopsa heeft de afgelopen periode hard gewerkt om haar parken op een veilige manier toegankelijk te maken. Extra hygiënemaatregelen, anderhalve meter afstand, een beperkte bezoekerscapaciteit en verplichte online reseveratie zijn de norm. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is vandaag gestart.

 

“We hadden verwacht de deuren vandaag, 8 juni, te openen. De Nationale Veiligheidsraad besliste daar anders over, maar dit betekent wel dat Plopsaland De Panne reeds volledig coronaproof is en alle veiligheidsmaatregelen genomen zijn.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Veiligheid is altijd onze hoogste prioriteit. Om de maatregelen op een speelse manier aan onze bezoekers over te brengen, hebben we de campagne ‘Welkom in Plopsafstand’ opgezet, een informatieve instructievideo met Samson & Marie. Op die manier zijn we ervan overtuigd dat wij onze gasten ook in deze tijden een veilig, maar vooral gezellig dagje Plopsa kunnen bieden.” Bezoekers worden vooraf gevraagd om online hun tickets op datum te reserveren, gezien het park een gelimiteerd aantal bezoekers binnenlaat om de maatregelen rond social distancing optimaal te kunnen garanderen. “Het is dus zeker nodig om voor je bezoek je ticket online op datum via onze website te reserveren.”, besluit Van den Kerkhof. De ticketverkoop voor Plopsaland De Panne is vandaag gestart via de website.

 

Maatregelen:

Naast de gelimiteerde bezoekerscapaciteit en het verplichte online reserveren, worden uiteraard ook andere richtlijnen goed in acht genomen. Zo is er extra communicatie en signalisatie voorzien en kunnen, indien nodig, ook preventiemedewerkers ingezet worden die bezoekers aan de richtlijnen herinneren. De wachtrijen zijn, waar nodig, langer gemaakt en markeringen zijn voorzien waarbij men per gezin op voldoende afstand van anderen kan aanschuiven. De wachtrijen, beugels en eventuele andere delen van attracties worden regelmatig grondig ontsmet en er zijn verscheidene centrale desinfectiestations doorheen het park geplaatst. Alle andere zaken waarbij men de social distancing niet kan garanderen, worden opgeschort. Dit zijn bijvoorbeeld de ontmoetingen met de figuren, specifieke evenementen, vuurwerken en shows. Voor de shops en restaurants gelden dezelfde regels en wordt er volop ingezet op contactloos betalen.

 

Andere Plopsa-parken:

Naast Plopsaland De Panne, zullen ook het waterpark Plopsaqua De Panne, het indoorpark Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo, het Plopsa-park gelegen in de Belgische Ardennen, hun deuren heropenen op woensdag 1 juli.
Ter voorbereiding op een dagje Plopsa communiceert het park alle informatie via hun website. Via de website is het mogelijk om online tickets op datum te reserveren. Ook voor abonnementhouders geldt dat zij hun bezoek van tevoren dienen te reserveren. Zo zal er voor de online reservering op de website drie opties getoond worden met ‘ik heb nog geen ticket’, ‘ik heb een ticket en wil reserveren’ en ‘ik heb een abonnement’. Abonnementen en tickets die tijdens de sluitingsperiode zijn te komen vervallen, zijn automatisch verlengd. Ook informatie zoals openingstijden en tarieven kan men op de website vinden. Met de ‘veilig naar Plopsaland De Panne’-maatregelen kan de bezoeker zich helemaal voorbereiden op een veilig en gezellig dagje uit.

 

Tickets en informatie over hoe je veilig naar de Plopsa-parken kan, vind je via https://www.plopsalanddepanne.be/nl/veilig-naar-plopsaland-de-panne-alle-informatie​