Duitsland krijgt met FunDoMio een pop-up-pretpark in Dortmund

In de Duitse stad Dortmund opent er deze zomer een pop-up-pretpark dat zal uitpakken met heel wat grote attracties. Het tijdelijk pretpark zal onderdak bieden aan heel wat kermisattracties die door de huidige coronamaatregelen in Duitsland momenteel niet op een kermis kunnen staan.

 

Nadat we eerder al info brachten over de komst van DüsselLand, een tijdelijk pretpark in Düsseldorf dat onderdak biedt aan heel wat exploitanten, is er nu ook het nieuws over FunDoMio. Het park zal geopend zijn vanaf 25 juni tot en met 11 augustus.

Dit tijdelijk pretpark komt te liggen in Dortmund en zal in tegenstelling tot DüsselLand werken met een vaste toegangsprijs van 34 euro of 29 euro in voorverkoop, waarmee je alle attracties onbeperkt kan uitproberen. Bij DüsselLand is de toegangsprijs een pak lager, maar daar dient er nog een klein bedrag per attractie betaald te worden.

De skyline van FunDoMio zal er mooi komen uit te zien met onder andere het nostalgische reuzenrad Roue Parisienne van Burghard-Kleuser. Ook de megaschommel Konga en de Booster Apollo 13, beide van Küchenmeister, zullen aanwezig zijn. De hoogste attractie wordt de vrijevaltoren Hangover The Tower van Schneider met een hoogte van maar liefst 85 meter.

Achtbaanliefhebbers kunnen terecht in twee rollercoasters met de Wilde Maus XXL van Eberhard en familieachtbaan Coco Beach van Kaiser. Op warme dagen kan er worden afgekoeld in de wildwaterbaan Poseidon van Heitmann-Schneider.

Thrillrides zijn er terug te vinden met de Break Dance No. 1 van Bonner, de Musik Express Disco Jet van Heitmann en de Voodoo Jumper van Schäfer. Maar ook attracties zoals de shooter Laser Pix van Jehn mogen niet vergeten worden.

Voorts zullen er nog heel wat familiale attracties terug te vinden zijn. De lijst van het grootvermaak, de belangrijkste attracties, kan u hieronder terug vinden.

 

Attractielijst:

Wilde Maus XXL – Eberhard

Coco Beach – Kaiser

Poseidon – Heitmann-Schneider

Break Dance No. 1 – Bonner

Disco Jet – Heitmann

Twister – Deinert

Schwanenflieger – Hornig

Wellenflug – Wendler

Voodoo Jumper – Schäfer

Super Rutsche – Göbel

Roue Parisienne – Burghard-Kleuser

1001 Nacht – Hartmann

Hangover The Tower – Schneider

Apollo 13 – Küchenmeister

Konga – Küchenmeister

Krumm & Schiefbau – Hartmann

Shocker – Böttger

Laser Pix – Jehn

Autoscooter “Number 1” – Isken

 

Bron: freizeitpark-dortmund