Exploitanten slaan handen in elkaar en richten tijdelijk pretpark DüsselLand op

Deze zomer opent er in Duitsland een nieuw pretpark! Het gaat om DüsselLand dat werd bedacht door de exploitant Oscar Bruch. Het tijdelijk pretpark zal volledig coronaproef gemaakt worden en zal onderdak bieden aan de attracties van de verschillende exploitanten. Een van de blikvangers wordt de Alpina Bahn, een zeer grote mobiele achtbaan.

 

Een paar weken geleden was het slechts nog een vaag idee, maar een tijdelijk pretpark op het beursterrein van Düsseldorf is nu realiteit. Tijdens de paasdagen had exploitant Oscar Bruch het idee voor DüsselLand. Even later besprak hij zijn idee met burgemeester van Düsseldorf Thomas Geisel, die meteen enthousiast zijn steun verzekerde. Ondertussen werd het plan geïmplementeerd samen met Messe Düsseldorf, de organisatie achter de Größte Kirmes am Rhein, die normaal elk jaar in juli plaats vindt, maar omwille van het coronavirus niet kan doorgaan.

Tot het einde van augustus mogen kermissen in Duitsland al zeker en vast niet plaatsvinden. Ook Oktoberfest dat in september en oktober plaatst vindt, zal al niet doorgaan. Hierdoor zitten veel exploitanten met de handen in het haar die hun volledig jaarinkomen zien smelten voor de zon, maar wel nog alle leningen moeten afbetalen. Daarom is de oprichting van het tijdelijk pretpark de ideale oplossing.

 

Meer dan 20 attracties:

Vanaf 26 juni zullen meer dan 20 attracties zoals de rollercoaster Alpina Bahn, het Bellevue-reuzenrad, High Impress, Happy Sailor, Break Dance, Wildwasserbahn en meer dan 10 snack- en eetkramen op het buitenterrein van Düsseldorf opgesteld worden. Daar blijven ze een volledige maand staan tot en met 26 juli 2020.

“Helaas kan vanwege het coronavirus de Größte Kirmes am Rhein dit jaar niet plaatsvinden. Ik ben dan ook bijzonder blij dat we families in Düsseldorf de kans geven om plezier te maken op carrousels of achtbanen in een veilige omgeving.” , zegt burgemeester Thomas Geisel.

Exploitant Oscar Bruch vertelt verder: “De inwoners van Düsseldorf gedroegen zich zeer gedisciplineerd in de lockdownfase. Jullie hielden allemaal afstand, droegen maskers en volgden de hygiënevoorschriften. Nu is het tijd om weer een beetje plezier te hebben. Je verdient het en ik weet zeker dat iedereen in Düsseldorf zich aan de nog steeds noodzakelijke regels voor infectiebescherming zal houden.”

 

Coronamaatregelen:

Bovendien zal DüsselLand een strikte toegangscontrole bevatten. Toegang tot DüsselLand is alleen mogelijk via de noordelijke ingang van de beurs. Bezoekers moeten vooraf kaartjes kopen die gekoppeld zijn aan een bepaalde periode van het bezoek. Tickets kosten 8 euro in de week en 10 euro in het weekend. De inkomsten worden alleen gebruikt om de hoge kosten te dekken die nodig zijn om de veiligheidsmaatregelen te kunnen uitvoeren en garanderen.

Elke bezoeker krijgt dan twee en een half uur de tijd om gebruik te maken van de attracties en het culinaire aanbod. De attractie zelf zullen de bezoekers lokken met sterk verlaagde prijzen om zo de toegangsprijs te compenseren.

De afstandsregel van 1,5 meter geldt uiteraard ook in DüsselLand. Daarnaast moeten alle andere veiligheidsregels van de deelstaat NRW opgevolgd worden. Er zal aan “crowd management” gedaan worden door gemarkeerde routes te voorzien en markeringen zullen aangebracht worden om de afstand te verzekeren tussen de bezoekers. Mond- en neusbescherming is in het pretpark vereist. Oppervlakken en contactgebieden van de attracties en eetstanden worden regelmatig gedesinfecteerd. Vakkundig opgeleid personeel zorgt ervoor dat de regels worden nageleefd.

 

Praktische info:

Tickets voor het tijdelijke pretpark zijn beschikbaar op de website www.duesselland.de. De geplande openingstijden zijn in de week tussen 13.00 en 21.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 21.30 uur en zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

 

 

Bron: Düsselland, Funtime Report