Alle Belgische Center Parcs en Sunparks parken ontvangen Kiwa keurmerk voor Covid-19 preventiemaatregelen

Alle Belgische parken van Center Parcs en Sunparks hebben het Kiwa-keurmerk ontvangen voor de juiste toepassing van de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. De heropening van vier Center Parcs en twee Sunparks parken in België was aanleiding om te laten toetsen of alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen op de juiste manier worden  toegepast. Daarmee zijn zij de eersten die zich onafhankelijk hebben laten toetsen door certificatie-instelling Kiwa in België.

 

Deze afgelopen week werd op alle parken een uitgebreide audit uitgevoerd. Na het bestuderen van de protocollen op papier werd gekeken hoe de maatregelen in de praktijk tot zijn recht kwamen. Center Parcs Erperheide, De Vossemeren, Park De Haan en Les Ardennes alsook Sunparks Kempense Meren en Oostduinkerke  werden aan een grondige audit onderworpen en er werd na de praktijktest ook geconcludeerd dat Center Parcs en Sunparks zich zowel op papier als in de praktijk houden aan de overheidsmaatregelen en de extra eigen maatregelen.

Erwin Dezeure, directeur van Center Parcs en Sunparks in België, is blij dat de parken zijn gecertificeerd. “Met het nieuwe COVID-19 keurmerk van Kiwa wordt getoetst of de overheidsmaatregelen en de extra eisen die we onszelf stellen goed worden toegepast. Voor ons geeft dit de zekerheid dat we alles in het werk stellen om onze gasten op een verantwoorde manier te ontvangen. We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen en onze medewerkers zo nodig extra trainen om een goede opvolging te waarborgen.”

 

Veiligheids- en gezondheidsmaatregelen in de parken

In alle parken van Center Parcs en Sunparks wordt op basis van de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten gewerkt en worden de anderhalve meter afstand en andere maatregelen duidelijk onder de aandacht gebracht. Het personeel is getraind om te kunnen toezien op de veiligheid van gasten en waar nodig aanwijzingen te geven. Verder is er een digitale check-in, zijn er op verschillende plaatsen desinfecteringmogelijkheden en zijn speciale looproutes aangebracht. Vele activiteiten zijn beschikbaar en de restaurants en de bars zijn opnieuw open volgens de geldende voorschriften.

Ook de Nederlandse parken van Center Parcs zijn inmiddels gekeurd en hebben het Kiwa keurmerk COVID-19 preventiemaatregelen ontvangen.