Shockgolf door Zweedse pretparkindustrie: parken blijven deze zomer dicht

Vandaag nam de Zweedse overheid de beslissing om de Zweedse pretparken deze zomer gesloten te houden. De regering verleent geen uitzondering op het verbod op openbare bijeenkomsten en openbare evenementen met meer dan 50 personen.

 

Ook de Zweedse pretparken hadden hun plannen voor opening post corona klaarliggen. Een bezoekje zit er echter voor onbepaalde tijd niet in. De parken hadden gehoopt dat ze een uitzondering zouden krijgen op het verbod op openbare bijeenkomsten en openbare evenementen met meer dan 50 personen, maar de regering maakte bekend de uitzondering niet te verlenen.

Eerder maakte het Skara Sommerland al bekend om gesloten te blijven, mits het naar eigen zeggen drie weken nodig had om op te starten en dus niet langer kon wachten op een beslissing van de overheid. Nu het verdict gevallen is om geen uitzondering op het verbod te verlenen, zijn ook andere Zweedse pretparken genoodzaakt om voor onbepaalde tijd gesloten te blijven.

Het verbod waarbij slechts 50 personen zijn toegelaten op openbare bijeenkomsten en evenementen geldt trouwens niet voor dierenparken. Hierdoor is een beperkt bezoekje aan bijvoorbeeld Kolmården en Furuvik wel mogelijk. Kolmården laat op hun website weten dat de achtbaan Wildfire open is, maar dat de attracties in Marine World en Bamses Värld gesloten blijven. Ook Furuvik voelt zich genoodzaakt het attractiegedeelte gesloten te houden, met uitzondering van de nieuwe achtbaan Draken. Een bezoekje aan Astrid Lindgren’s Värld blijft ook mogelijk.

Het verbod is voor onbepaalde tijd. Het is dus onduidelijk of een bezoekje aan de Zweedse pretparken in 2020 nog mogelijk is.

 

Bron: Aftonbladet, Sydsvenskan