UK Trip 2019: Dag 5-6 – Gulliver’s Warrington & Alton Towers

Tijdens deze tijden van corona nemen we jullie graag mee naar vorig jaar toen we nog wel gewoon naar onze geliefde pretparken konden gaan. In april 2019 gingen 4 echte credithunters op jacht in het Verenigd Koninkrijk. Benjamin, Jos, Lennert en Jonathan trokken er 13 dagen op uit om de grootste en kleinste pretparken van het land onveilig te maken.

 

Op de vijfde dag van onze trip bezochten we Gulliver’s Warrington, en dit is een heel erg bijzonder gegeven. Zonder kinderen mogen volwassenen namelijk het park niet in. Wij mochten uitzonderlijk naar binnen, omdat we vooraf contact hadden met de manager van het park. We probeerden de achtbanen uit, maar wel onder begeleiding van de manager, en we werden daarna vriendelijk de deur gewezen. Helaas hebben we dan ook weinig foto’s kunnen maken van dit parkje.

In de namiddag reden we door naar het veel grotere Alton Towers, waar we ook op dag zes van onze trip zouden verblijven. Dit prachtige park heeft verschillende pareltjes in haar aanbod.

 

Alton Towers:

Alton Towers Resort, of gewoonweg Alton Towers voor de vrienden, is een Engels themapark in Staffordshire. Het resort wordt beheerd door Merlin Entertainments Group, met onder de arm een themapark, een waterpark, een spa, een minigolf en een hotelcomplex. In dit park staan verschillende iconische achtbanen van wereldformaat. Het park kent heel wat primeurs of wereldrecords. Een bloemlezing: Galactica (voorheen bekend als Air): ’s Werelds eerste Flying Coaster van B&M. Nemesis: Europa’s eerste Inverted Coaster. Oblivion: ’s Werelds eerste Dive Coaster. TH13TEEN: ’s Werelds eerste “free-fall drop” op een achtbaan. The Smiler: Wereldrecord voor meeste inversies op een achtbaan (14).

 

Gulliver’s Warrington:

Gulliver’s Warrington is het grootste van de vier Gulliver’s-pretparken. Het heeft drie achtbanen, waarvan de houten achtbaan Antelope de belangrijkste is. Ondanks het feit dat het hier over een groot familiepark gaat worden hier uitdrukkelijk GEEN volwassenen zonder kinderen toegelaten.