Reizen in Japan: Ten zuiden van Tokio

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar de tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Rudy en zijn gezelschap mee op reis door Japan. We zakken af ten zuidoosten van de hoofdstad Tokio naar de prefectuur Chiba. Daar zijn een aantal kleine parkjes gelegen waar niet zo veel internationale reizigers op afkomen. Dat maakt het eens zo fijn om deze onbekende plekjes virtueel te gaan verkennen via deze leuke foto’s.

Maar we zakken ook af ten zuidwesten van Tokio, waar we jullie meenemen naar Yokohama Cosmoworld, waar een spectaculair uitziende rollercoaster staat.

 

Kisarapia

Kisarapia is een klein Japans pretpark met 1 rollercoaster. Dit is de Tomorrow Coaster, gebouwd door de Japanse fabrikant Senyo Kogyo. De andere belangrijke attractie van het park is het reuzenrad. Verder zijn er ook een draaimolen, een waterattractie en verschillende spelletjeskramen terug te vinden.

Mother Farm

Mother Farm is een Japans pret- en dierenpark dat 1 rollercoaster bezit. Het gaat over Family Coaster, gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Het is een Single Helix Coaster van 4 meter hoog en met een lengte van 80 meter waar je meerdere ritjes op krijgt. Verder heeft het park nog een reuzenrad, een ballonnenmolen, een monorail en vooral veel diertjes.

Yokohama Cosmoworld

Yokohama Cosmoworld is een Japans pretpark gelegen in Kanagawa. Het park huisvest 3 rollercoasters waarvan Diving Coaster: Vanish de bekendste is. Deze spectaculair ogende rollercoaster heeft een drop waarbij die onder een meer verdwijnt. De andere twee rollercoasters zijn familiecoasters met Family Banana Coaster en Spinning Coaster, een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes van Reverchon.