Uitgelicht: K3 Roller Skater – Plopsaland De Panne

K3 Roller Skater is een familiale achtbaan in Plopsaland De Panne, die nog gebouwd werd door het voormalige Meli Park. De achtbaan opende voor het eerst in 1991 onder de naam Rollerskater. Deze Family Coaster werd gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma.

 

 

In 1991 opende deze achtbaan in het toenmalige Meli Park. Dit park werd in 2000 omgedoopt tot Plopsaland De Panne. Tijdens de rit rijd je doorheen een grote luidspreker. Deze achtbaan had in haar beginjaren een groene en een gele kleur, maar later werd dat groen in combinatie met rood. In 2019 kreeg de achtbaan haar huidige K3-thema, waarbij de baan een roze kleur kreeg. Rond de baan kan je heel wat K3-attributen terugvinden zoals een snoephartje, een grote luidspreker en vooral drie grote poppen van de bekende meisjes.

 

 

De K3 Roller Skater heeft een lengte van 335 meter, een hoogte van 13 meter en de trein behaalt een snelheid van 46 km/u. De trein bestaat uit 8 wagentjes voor telkens 2 personen en is gethematiseerd als rollerskaters.