Ook Noorse parken mogen vanaf juni weer open

Het goede nieuws blijft binnenstromen! Nu hebben ook de Noorse pretparken bekendgemaakt dat ze binnenkort mogen heropenen. Dit zal begin juni gebeuren, net iets later dan de parken in Duitsland, Nederland en Oostenrijk die al in mei zullen heropenen.

 

Het lijkt wel alsof het opheffen van coronamaatregelen even aanstekelijk werkt als het opleggen ervan. Vanuit alle windrichtingen stroomde de afgelopen dagen het nieuws binnen dat Europese dieren- en pretparken opnieuw geopend mogen worden. Onder andere Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Tsjechië kondigden al de heropeningen van pretparken aan in mei. Noorwegen volgt nu ook, maar opteert voor begin juni.

Kongeparken, gelegen in het westen van Noorwegen, reageert dolenthousiast op het nieuws. Het park laat weten dat het vanaf 1 juni haar deuren zal openen, nadat autoriteiten daar de toestemming voor hebben gegeven. De focus van het park ligt de komende weken op de werken die nodig zijn voor een veilige heropening.

Ook Hunderfossen, gelegen ten noorden van de hoofdstad Oslo, laat weten dat het pretpark begin juni geopend wordt. Zij verkiezen 6 juni als openingsdatum. Ook Hunderfossen gaat tijdens de komende weken bekijken welke maatregelen zij het best kunnen treffen om een veilige opening te garanderen.

TusenFryd, het grootste pretpark van Noorwegen, heeft voorlopig nog niet gecommuniceerd over de heropening, maar er wordt verwacht dat het park rond dezelfde periode zal heropenen. Wij houden jullie alvast op de hoogte in onze live blog.