Museumpark Archeon heropent op 21 mei

Donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, opent Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn weer haar poorten voor de bezoekers. De burgemeester van Alphen Liesbeth Spies en de veiligheidsregio Hollands Midden hebben het groene licht gegeven aan de te nemen maatregelen om de bezoekers in dit Corona tijdperk van Archeon te laten genieten. Woensdag 20 mei wordt er proefgedraaid. De heropening gebeurt op aangepaste wijze en met een reserveringssysteem voor de bezoekers.

 

Museumpark Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit protocol is samengesteld aan de hand van de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Het protocol is goedgekeurd door de gemeente Alphen aan den Rijn en de veiligheidsregio Hollands-Midden.

 

Het protocol biedt onze bezoekers drie garanties, die passen bij de richtlijnen van het RIVM.

1. Wij zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens;

2. Wij zorgen voor extra hygiënemaatregelen;

3. Wij zorgen voor voldoende en heldere informatie.

 

1,5 Meter afstand tussen huishoudens

Er is hard gewerkt om het park voor te bereiden op het ‘nieuwe normaal’. Een belangrijke wijziging is dat alle bezoekers hun bezoek vooraf online moeten reserveren op www.archeon.nl. Om voldoende afstand tussen huishouden te faciliteren wordt er gestart met 30% van de maximale bezoekerscapaciteit. De bezoeker ontvangt bij aankomst een 1,5 meter lange wilgentak die ze bij zich dragen als wandelstok om de afstand tussen huishoudens te bewaken.

Er is één vaste aangegeven route door het park. Alle gebouwen, boerderijen en huizen hebben gescheiden in- en uitgangen. De activiteiten en shows, zoals het gladiatorengevecht in de arena, gaan door. Deze zijn allemaal ruimer opgezet. Ook de wachtrijen en zitplaatsen in de arena zijn voorzien van markeringen, zodat er altijd 1,5 meter afstand is.

Tot 1 juni is de horeca in het park alleen geopend voor take away maaltijden en drankjes. Er zijn wachtrijen gemaakt met gepaste 1,5 meter afstand waar maximaal 2 personen uit hetzelfde huishouden kunnen plaatsnemen. Bezoekers kunnen ook vooraf een ontbijt picknickmand, lunchbox of Romeinse borrelmand reserveren en hier in de mooie natuur van genieten.

 

Extra hygiënemaatregelen

Archeon zorgt voor meerdere desinfectiepunten in het park. Daarnaast worden sanitaire gebouwen en contactpunten extra vaak schoongemaakt.

Voldoende en heldere informatie

Archeon verstrekt heldere informatie vooraf op de website, maar ook in het park door middel van borden en een informatievel bij de entree waarop alles duidelijk uitgelegd wordt. Ook onze medewerkers helpen hierbij, zij staan klaar om vragen te beantwoorden.

Jack en Monique Veldman (directie Museumpark Archeon) zijn erg blij om samen met de medewerkers de gasten te mogen begroeten na deze lange sluitingsperiode. Voor de gasten betekent het bezoek aan het park een mooie ontspanning in het Corona tijdperk. Doordat de genomen maatregelen strikt worden nageleefd, zorgen we ervoor dat het dagje uit plezierig blijft verlopen.

 

Voor meer informatie https://www.archeon.nl/nl/archeon-gaat-weer-open.html