Movie Park Germany opent op 29 mei opnieuw zijn deuren!

De draaipauze in Hollywood in Germany stevent officieel op haar einde af! Movie Park Germany start het nieuwe seizoen 2020 op 29 mei en zal opnieuw de deuren openen voor alle liefhebbers van pretparken. Om ervoor te zorgen dat de bezoekers ook in de huidige situatie een dag zoals in de films kunnen beleven, heeft Duitslands grootste film- en pretpark zich samen met de autoriteiten intensief voorbereid op een heropening en passende hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen.

 

„De gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers is van het allergrootste belang. Daarom is het voor ons uiterst belangrijk om de heropening van het park zo zorgvuldig mogelijk voor te bereiden. Met plezier kunnen wij u nu meedelen dat het seizoen 2020 op 29 mei van start zal gaan“, aldus zaakvoerder Thorsten Backhaus. „Hiervoor zouden we ook de stad Bottrop en de VDFU van harte bedanken, zij hebben ons zeer goed ondersteund tijdens de voorbereiding.“

 

Maatregelen en voorzorgen voor een veilig bezoek aan het park

Ticketaankoop en beperking van het dagelijkse aantal bezoekers:

Movie Park Germany is groot genoeg met zijn oppervlakte van 45 hectaren, wat overeenkomt met meer dan 60 voetbalvelden. Maar om een te grote mensenmassa te vermijden, zullen er een paar aanpassingen zijn tijdens het bezoek aan het park. Ten eerste zal Duitslands Nr. 1 Familiepretpark  vanaf 29 mei slechts met een beperkt aantal bezoekers starten.

 

Om het bezoekersaantal op een zo goed mogelijke manier te regelen, worden online dagtickets aangeboden die vooraf en uitsluitend in de webshop van Movie Park Germany verkrijgbaar zijn. We raden aan om op tijd te boeken. De tickets voor de gewenste dag van het bezoek kunnen vanaf nu worden gekocht. Elk bezoek in Movie Park Germany moet verplicht vooraf online worden gereserveerd.

 

Ook reeds aangekochte tickets zonder datum blijven geldig, maar moeten eerst vooraf in de webshop zijn geregistreerd en worden omgeruild voor de bezoekdag naar keuze. Dit kan vanaf 26 mei in een speciaal gedeelte van de webshop. Ook houders van een seizoenskaart moeten van dit systeem gebruik maken en een dagbezoek vooraf online plannen. Na elk bezoek kan dan een nieuwe datum worden gekozen.

 

Hygiëne- en veiligheidsmaatregelen

Het dragen van een mond-neusmasker is verplicht in alle overdekte gedeeltes en wachtrijen van welke aard dan ook (indoor en outdoor), alsook in sommige attracties. Ook voor het betreden van het park (vanaf het kassagebouw tot aan de waterputten) is een mond-neusmasker verplicht.

 

Ook geldt de algemeen vastgelegde afstandsregel van minstens 1,50 meter en de algemene nies- en hoest-etiquette. Passende afstandsmarkeringen bij de ingang van het park, in de wachtrijen, toiletten, winkels en restaurantzones, evenals extra informatieborden over hygiëne- en veiligheidsbepalingen, helpen de gasten hen weg te vinden.

Alle huidige voorschriften van de detailhandel en de gastronomie van de staat NRW zijn daarnaast van toepassing. Movie Park Germany biedt de mogelijkheid om contactloos te betalen in alle verkooppunten en winkels. Om de juiste afstand te bewaren, zullen de F&B faciliteiten minder tafels en dus minder capaciteit hebben.

 

Alle medewerkers zijn gesensibiliseerd over COVID-19 en voldoende opgeleid om een veilig bezoek aan het park mogelijk te maken.

 

„Natuurlijk rekenen we in het kader van een veilige heropening ook op de medewerking van onze bezoekers“, aldus Thorsten Backhaus. „We zouden jullie daarom graag allemaal vriendelijk willen verzoeken de geldige hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en rekening te houden met elkaar. We kijken uit naar de heropening en zullen ons best doen om onze bezoekers ook dit jaar een dag net zoals in de film te bieden. We kunnen hierbij profiteren van de grote oppervlakte die Movie Park Germany aan zijn gasten te bieden heeft.“

 

Een gedetailleerd overzicht van alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen vindt u op de officiële website van Movie Park Germany.