Fotoverslag: Op wereldreis naar Dream World in Thailand

In deze tijden van corona, waar internationaal reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, kijken we graag terug naar tijden waarin dit nog wel de normaalste zaak van de wereld was. We maakten van de lockdown gebruik om ons parkoverzicht verder uit te breiden naar meer dan 500 verschillende parken, verspreid over meer dan 30 landen wereldwijd.

 

Vandaag keren we terug in de tijd. We volgen Zolex Robin mee op reis door Thailand. Ditmaal bezoeken we Dream World. Dream World is gelegen in Thanyaburi, in de regio Pathum Thani. Het is een themapark met veel groen en verschillende grote beelden. Dream World heeft ook 3 achtbanen, waarvan de twee grootste gebouwd werden door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Sky Coaster is een hangende achtbaan van het type Swinging Turns die we kennen van onze eigen Dream Catcher in Bobbejaanland. Van dit type werden er trouwens maar drie gemaakt. De derde is Grampus Jet in het Japanse pretpark Greenland.

De andere grote achtbaan is Black Hole Coaster, een custom indoor achtbaan in het donker die wat doet denken aan Revolution/Mount Mara uit Bobbejaanland. Alleen heb je hier wel heel andere treinen en is de lay-out ook anders.