Uitgelicht: Speedy Bob – Bobbejaanland

Speedy Bob, de wilde muis achtbaan in Bobbejaanland, werd in 1998 gebouwd door de Duitste achtbaanbouwer “Mack Rides”. Speedy Bob kreeg een gezellig plaatsje in het bekende cowboydorp.

speedybob2222 copy

De track is 370 meter lang en de hoogte van de lifthill bedraagt 14 meter. Met een topsnelheid van 45 km/h maak je een doldwaze rit van 1 minuut en 25 seconden. Kenmerkend voor dit type achtbaan zijn de scherpe bochten die ervoor zorgen dat je van links naar rechts wordt geslingerd.

Jarenlang was Speedy Bob een zeer unieke achtbaan door het (inmiddels verdwenen) dueling effect. Vroeger bestond deze attractie namelijk uit 2 identieke (weliswaar gespiegelde) versies. Omdat het karretje in het linkerstation gelijktijdig met dat van uit het rechterstation vertrok, kreeg je als het ware een soort race- of dueling effect. Diegene die deze ride ooit deden kunnen zich ongetwijfeld herinneren hoe je lustig zwaaide en lachtte naar de mensen in het andere treintje.

Na het pretparkseizoen van 2008 werd besloten om de linker zijde van deze attractie te verhuizen naar het Spaanse zusterpark Parque de Atracciones te Madrid. Daar is de achtbaan, de dag van vandaag, beter bekend onder de naam Vértigo.