Uitgelicht: Joris en de Draak – Efteling

Joris en de Draak is een houten achtbaan waarbij je tegen elkaar racet. De Amerikaanse bouwer GCI bouwde deze achtbaan, die ter vervanging kwam van Pegasus, een houten achtbaan gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

 joris

 

Joris en de Draak zijn eigenlijk twee houten achtbanen zo gebouwd dat ze tegen elkaar racen. Deze achtbaan werd geopend in 2010. Het Amerikaanse bedrijf GCi stond in voor de bouw. Het was voor het bedrijf de vierde houten achtbaan die het bouwde in Europa. Voorheen opende al Thunderbird in Powerpark (2006), Troy in Toverland (2007) en El Toro in Plohn (2009).

Bij Joris en de Draak heb je de keuze tussen twee banen: Water en Vuur. Beide banen zijn 22 meter hoog en 788 meter lang, wat goed is voor een snelheid van 75 km/u.

Het thema en de naam verwijzen naar de legende van de heilige Joris. Joris zou volgens de legende een draak gedood hebben.

Tijdens de rit ben je zelf een drakenjager. Je probeert de draak te verslaan met water of vuur, vandaar de benaming van beide banen.

 

Joris en de Draak – Vuur

 

 

Joris en de Draak – Water