Uitgelicht: Dynamite – Freizeitpark Plohn

Met de achtbaan Dynamite opende het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn haar meest uitdagende achtbaan. Dynamite werd gebouwd op de oude plek van de achtbaan Silver Mine, die het park verliet.

 

 

Dynamite werd in 2019 de blikvanger van het Duitse pretpark Freizeitpark Plohn. Deze achtbaan werd gebouwd op de plek waar voorheen de oude achtbaan Silver Mine stond. Ze kreeg een Wilde Westen thema mee.

Dynamite werd gebouwd door Mack Rides en is van het type Big Dipper. De achtbaan heeft een hoogte van 44 meter en een lengte van 500 meter, de topsnelheid bedraagt 100 km/h. De rit begint al meteen met een Dive Drop en verder in de baan ervaar je nog een Looping en Zero-G Roll.

Over de baan rijden twee treintjes met telkens plaats voor 8 personen. Het speciale aan dit type is dat de buitenste zitjes telkens floorless zijn. Een ritje maken kan vanaf een minimumlengte van 1,30 meter.