Nieuwe achtbaan Animaparc Occitanie bijna klaar voor opening

Het Franse pretpark Animaparc Occitanie zal dit jaar uitpakken met vier nieuwe attracties. Zo opent er een reuzenrad, een vrijevaltoren, een kindermolen en een achtbaan. Van deze achtbaan verschenen onlangs enkele bouwfoto’s waarop we kunnen zien dat de baan bijna klaar is voor opening.

 

Twister Colorado wordt de grootste nieuwe attractie voor het Franse pretpark Animaparc Occitanie dat dit jaar haar vijftiende verjaardag viert. Deze achtbaan wordt, net als de drie andere nieuwigheden, gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group.

Een tweede attractie wordt een Drop’N Twist-toren. Hierbij draait de gondel rond de toren terwijl je een op-en-neerwaartse beweging maakt. Daarnaast krijgt het park ook nog een reuzenrad en een onbekende kinderattractie die vermoedelijk zal openen onder de naam Mini Calèches. Maar daar blijft het niet bij. Het park opent een derde restaurant en een extra winkel. Tot slot investeert het ook in extra thematisering en beleving.

Animaparc Occitanie ligt in het zuiden van Frankrijk, zo’n 35 minuten rijden vanuit Toulouse. Het park is opgedeeld in drie gebieden: een attractiegedeelte, een dierenpark en het dinosaurusbos. Animaparc Occitanie verwelkomde vorig jaar 147.000 bezoekers. Normaal zou het nieuwe seizoen beginnen op 4 april, maar dat werd tot nader order uitgesteld omwille van de COVID-19-crisis.

 

Bron en foto’s: Animaparc