Impressionante Hulk-kloon krijgt vorm in Universal Studios Beijing

Op de bouwwerf van het nieuwe Univeral Studios Beijing gaan de werkzaamheden gestaag voort. Recente foto’s tonen de vorderingen van het gloednieuwe park dat in 2021 haar deuren moet openen. De grote eyecatcher, een kloon van de Incredible Hulk, krijgt ook stilaan vorm.

 

In de Chinese hoofdstad Peking is Universal Parks & Resort druk in de weer met de bouw van hun zesde themapark, namelijk Universal Studios Beijing, wiens opening gepland staat voor 2021. Het is al officieel bekend dat Jurassic World en Kung Fu Panda hun opwachting gaan maken in het nieuwe park, maar hoogstwaarschijnlijk komen daar ook nog Harry Potter, de Minions en Transformers bij. De bouwwerkzaamheden lopen, ook in deze onzekere tijden, gestaag verder.

Naar grote verwachting wordt het paradepaardje van het park de identieke kloon van de Incredible Hulk-achtbaan die we kennen vanuit het Amerikaanse Universal’s Islands of Adventure in Orlando. Deze achtbaan maakt gebruik van een ‘friction wheel’-lancering in een hellende tunnel en werd ontworpen door het Zwitserse Bolliger en Mabillard. Bij Universal Studios Beijing is de lanceertunnel vormgegeven als een impressionante mechanische koker, die zeker niet zal misstaan in de Transformers Base. De achtbaan zal wellicht een snelheid hebben van ruim 107 km/u met een tracklengte van 1 127 meter, net zoals haar voorganger in Orlando.

 

Naast de grote Transformers-achtbaan worden ook andere grote bouwwerken langzaam maar zeker zichtbaar. Zo zijn, achter groene stellingdoeken, duidelijk de contouren van het Harry Potter-kasteel (Hogwarts) te bespeuren. Daarnaast begint ook het Visitor Centre uit de Jurassic World-films vorm aan te nemen. Ook het grote Universal Hotel aan de ingang van het themapark neemt stilaan gestalte aan, klaar voor de geplande officiële opening in 2021.

 

Foto’s: Weixin, Coasterfriends