Mexicaans pretpark Selva Mágica sluit klassieke Schwarzkopf achtbaan

Het Mexicaanse pretpark Selva Mágica heeft haar klassieke Schwarzkopf achtbaan Tornado gesloten, de achtbaan draaide tot het einde van vorig seizoen nog haar rondjes maar zal dit jaar niet heropenen. Verder sloot het park ook nog de kinderachtbaan Catarina.

 

Het Mexicaanse pretpark Selva Mágica zal het dit jaar met twee achtbanen minder doen. Het grootste gemis zal zonder twijfel de klassieke Schwarzkopf achtbaan Tornado worden. Deze achtbaan werd in 2002 geopend in het park, maar kende al een behoorlijke voorgeschiedenis.

Tornado was van het type Jet Star 3/Jumbo Jet. Deze achtbaan zag het levenslicht in 1975 in het Amerikaanse pretpark Bush Gardens Williamsburg, waar ze door het leven ging als Glissade. Hier zou ze in 1985 gesloten worden.

In 1993 dook de achtbaan weer op in een ander pretpark, ditmaal in La Feria Chapultepec Magico waar ze de naam Tornado kreeg. In 2001 besloot ook dit park de baan van de hand te doen. In 2002 opende ze dan uiteindelijk in haar voorlopige thuishaven.

 

 

De tweede achtbaan die vorig jaar haar laatste seizoen maakte is de kinderachtbaan Catarina. Deze Zierer Tivoli Large kwam in 2001 naar het Mexicaanse park, maar was ook een tweedehandsje. In 1976 opende deze namelijk als Keverbaan voor het eerst in het Nederlandse pretpark Slagharen, waar ze vervangen werd door de familieachtbaan Mine Train.

 

 

Bron: RCDB