Uitgelicht: Lost Gravity – Walibi Holland

De achtbaan “Lost Gravity opende in het Nederlandse Walibi Holland. Deze attractie werd gebouwd door Mack Rides.

 

Eenmaal je het station verlaat, volgt er een steile (en snelle lifthill). Wat volgt is een steile Dive drop daarna een leuke rit vol crazy leipe afdalingen en een zero-G-roll.

LostGrav 3y

Op de achtbaan rijden 4 treintjes die telkens plaats bieden aan 8 personen. Leuk weetje is dat de buitenste stoeltjes floorless zijn, wat weer voor een aparte beleving zorgt. Het vrijheidsgevoel wordt versterkt door de speciale heupbeugels, die ervoor zorgen dat je armen voluit heen en weer kan bewegen tijdens de rit.

Het verhaal achter deze attractie is er eentje dat je nergens anders snel zal vinden. Volgens  de ‘Lost Gravity legende’ sloeg er  een meteoriet in op de aarde waardoor alle zwaartekracht verdween. Dat wordt al snel duidelijke in het thema: bomen staan ondersteboven, auto’s liggen met de wielen omhoog of op hun zijkant. Kortom alle elementen die worden gebruikt zijn niet meer onderhevig aan de standaard zwaartekracht.