Uitgelicht: Falcon – Duinrell

Rick de kikker, de mascotte van het Nederlandse pretpark Duinrell, maakt zich klaar voor een doldwaze vlucht met zijn razendsnelle vliegtuig. Maak samen met hem een tocht doorheen het luchtruim. Je verlaat de hangar, en stijgt op met je vliegtuig, genaamd de ‘Falcon’ (het achtbaantreintje). Je vliegtuig maakt onmiddelijk hoogte en stijgt met een hellingsgraad van 90°. Dan volgt de drop. Pijlsnel schiet je vliegtuig de diepte in. Net voordat je de grond raakt, trekt de piloot opnieuw op en scheer je rakelings voorbij de grond. Hop, je maakte net een looping. Met volle snelheid weet je maar net een boom te ontwijken door een scherpe bocht te maken naar rechts. Om de rit nog spectaculairder te maken maakt de piloot een heartline roll. Heerlijk om die adrenaline doorheen je lijf te voelen stromen.

falconduinrell metcopyr

 

Deze achtbaan werd geopend in 2009 en werd gebouwd door Gerstlauer. De lifthill mag je best bijzonder noemen want de achtbaantrein wordt loodrecht naar boven opgetakeld, een unieke beleving.  Dit type achtbaan noemt men een Euro-Fighter. Falcon heeft een lengte van 361m en is 22 meter hoog. De topsnelheid ligt op 70 km/h. Falcon heeft drie treintjes die elk plaats bieden aan 8 personen.