Suzaka Circuit opende unieke motorachtbaan

Het Suzuka Circuit heeft zijn nieuwste aanwinst geopend, een motorachtbaan met twee tracks. De aanwinst kreeg de naam GP Racers. De achtbaan werd gebouwd door de Japanse bouwer Hoei Sangyo Co.

 

Naast het Japanse Formule 1 circuit van Suzuka bevinden zich tal van attracties onder de noemer Motopia. Het park heeft naast een zwemparadijs, een reuzenrad en tal van kinderattracties ook twee achtbanen in het assortiment. Dit jaar is daar een derde achtbaan bij gekomen.

 

In het park opende een nieuwe dubbele motorachtbaan onder de naam GP Racers. De Japanse bouwer Hoei Sangyo Co stond in voor de bouw van de achtbaan. In het gebied opende er naast de achtbaan voor de racefanaten ook een kartingbaan.

GP Racers heeft uit de kluiten gewassen motoren op de achtbaan staan. Deze bieden telkens plaats aan 2 personen. De twee tracks van telkens 440 meter lang lopen over de volledige lengte van de baan evenwijdig. Deze zorgen er voor dat passagiers tegen elkaar kunnen racen. De maximum snelheid bedraagt 50 km/u. Een ritje zal ongeveer 90 seconden duren. De achtbaan biedt volgens het park een snelle en scherpe bochtenervaring zoals een echte motorijder.

 

 

 

Bron en foto’s: rcdb, Suzuka Circuit