Streep door voorjaar pretparken: Nederland verbiedt samenkomsten tot 1 juni!

Er is heftig nieuws binnengekomen vanuit Nederland. De regering heeft maandagavond besloten om samenkomsten tot maar liefst 1 juni te verbieden! Hiermee lijkt er definitief een streep getrokken te worden door het voorjaar van alle pretparken en kermissen in het land.

 

Tot nog toe was er in Nederland een vrij laks beleid omtrent het coronavirus. Evenementen tot en met 100 personen mochten nog steeds doorgaan en dagtoeristen troepten dan ook massaal samen aan de stranden en in de parken. Het opgelegde advies om 1,5 meter afstand te bewaren, werd helaas massaal genegeerd. Dit heeft nu tot drastische maatregelen geleid.

Maandagavond kondigde de Nederlandse regering aan dat vanaf nu tot en met 1 juni alle samenkomsten verboden worden. Mensen mogen nog slechts met 2 personen over het straat rondlopen, met uitzondering van het gezin. Burgemeesters krijgen de bevoegdheid om iedereen die zich hier niet aan houdt, fors te beboeten met maar liefst 400 euro per individu of 4.000 euro voor bedrijven.

Nederlanders moeten zoveel mogelijk thuisblijven en mogen enkel het huis verlaten als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld voor het werk als er niet van thuis uit gewerkt kan worden, of om naar de winkel te gaan. Een frisse neus gaan halen mag nog wel, maar niet in groep en er moet altijd een afstand bewaard blijven van 1,5 meter.

Als er iemand in het gezin koorts heeft, dan moet vanaf nu heel het gezin thuisblijven en mag er niemand meer naar buiten. Heel wat grote evenementen kunnen wegens de nieuwe regels niet meer doorgaan. Bijvoorbeeld Paul McCartney, Emporium, Bevrijdingsfestival en Koningsdag zijn enkele van de vele evenementen waar een grote streep doorgetrokken wordt.

Aangezien het nieuws pas laat bekendgemaakt werd is het nog even afwachten op de officiële reacties van de pretparken. Aangezien alle parken onder de vorige maatregelen al gesloten waren, en gezien het verbod op samenkomsten nu al geldt vanaf 2 personen, lijkt de kans erg klein dat de pretparken een manier weten te vinden om toch nog geopend te kunnen blijven.

We houden jullie alvast op de hoogte van de vorderingen in onze live blog.