Nieuwe frisse kleur voor Stunt Fall in Parque Warner Madrid

In Parque Warner Madrid zit men dit off-season ook niet stil. Zo maakt het park van de parksluiting gebruik om hun hangende achtbaan Stunt Fall te  voorzien van een nieuw laagje verf. De verbleekte oranje supports maakten plaats voor een nieuwe frisse gele kleur.

 

Het Spaanse Parque Warner, nabij de hoofdstad Madrid, heeft gretig gebruik gemaakt van de jaarlijkse parksluiting om hun grootste achtbaan wat extra liefde te geven. De ruim 58 meter hoge Stunt Fall is het eerste wat bezoekers zien wanneer ze de parkeerplaats van het park oprijden. Daarom heeft het park besloten om deze winter de supports te voorzien van een nieuw laagje verf. De afgeschenen oranje draagstructuur van de achtbaan heeft het veld moeten ruimen voor een nieuwe frisse gele kleur. Dat is te zien op foto’s die Victor Camiño, een van de schilders, postte op zijn Instagram profiel. Daarop is ook duidelijk het verschil te zien tussen het vale oranje en de nieuwe gele verflaag.

 

Stunt Fall is een Giant Inverted Boomerang van de Nederlandse fabrikant Vekoma en tevens de enige van dit model in Europa. Bezoekers worden eerst achterwaarts 58,2 meter hoog getakeld om vervolgens tegen een maximale snelheid van 105,6 km/h doorheen de 367 meter lange lay-out te razen en drie keer overkop te gaan. Daarna bereikt de achtbaantrein de tweede toren waar ze voorwaarts naar boven wordt getrokken om tot slot het volledige parcours nog eens achterwaarts af te leggen.

 

Naast de verfbeurt van Stunt Fall heeft men in Parque Warner ook een gedeeltelijke retrack van de notoire houten achtbaan Coaster Express uitgevoerd, in een poging deze comfortabeler te maken.

 

Bron en foto’s: Victor Camiño