Fårup Sommerland start met eerste testritten op nieuwe achtbaan Saven

In het Deense pretpark Fårup Sommerland zijn de eerste testritten op de nieuwe achtbaan van start gegaan. Het gaat om een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma die dit voorjaar zal openen. De achtbaan heeft de naam Saven gekregen, wat in het Nederlands zaag betekent.

 

Fårup Sommerland heeft er na de Suspended Family Coaster Orkanen, die opende in 2013, opnieuw een achtbaan bij. De nieuwe rollercoaster heeft de naam Saven gekregen en is gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, die ook de succesachtbaan Orkanen bouwde. Saven is net als Orkanen een grote familieachtbaan.

De nieuwe achtbaan is een Family Boomerang Coaster die een snelheid bereikt van 60 km/u. In totaal is de rollercoaster 260 meter lang en 24,2 meter hoog. Saven is de eerste achtbaan van Fårup Sommerland die zowel voorwaarts als achterwaarts gaat, want de trein legt het parcours in beide richtingen af. Saven is van hetzelfde type als Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

 

Ondertussen zijn de eerste testritten van start gegaan in het park. Het zal nu niet lang meer duren voor de achtbaan volledig klaar is. Het is de bedoeling dat de achtbaan opent op 2 mei 2020. Saven is de 7de rollercoaster van het park. Hierdoor heeft Fårup Sommerland opnieuw evenveel achtbanen als Djurs Sommerland, het grootste pretpark van Denemarken.

 

Foto: Vekoma