Nieuw Pools pretpark Mandoria toont bouwwerken aan eerste attracties

In 2020 opent er een nieuw pretpark in Polen. Het gaat om Mandoria dat volledig in het teken zal staan van de ontdekkingsreizigers. In het pretpark komt er ook alvast een achtbaan van Gerstlauer te staan. Het pretpark moet openen tegen deze zomer. Ondertussen werden er op de Facebookpagina al enkele foto’s gedeeld van de bouwwerkzaamheden.

 

Bezoekers die de poorten van Mandoria oversteken, reizen terug in de tijd en bereiken een wereld die terug gaat tot drie decennia nadat Christoffel Columbus Amerika ontdekte. In die tijd zwierven avontuurlijke en beroemde reizigers over de wereld rond op zoek naar exotische goederen om ze van uit alle hoeken van de wereld naar Europa te brengen.

In Mandoria is het de bedoeling dat iedereen, ongeacht de leeftijd, een ontdekkingsreiziger kan zijn. De architecten van de avonturenstad hebben het zo ontworpen dat de attracties van het park, carrousels, achtbanen en vele andere, zowel door kinderen als door volwassenen gebruikt kunnen worden. De meeste attracties zullen al toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 90 centimeter.

 

Bezoekers van het park zullen er verschillende personages kunnen ontdekken die allemaal interessante verhalen hebben te vertellen over de vele reizen die ze gemaakt hebben. Alles speelt zich af in 1520, tijdens de Renaissance in Europa.

Ondertussen deelde het pretpark de eerste foto’s van enkele attracties die in het park komen te liggen. Zo zien we een schip en een achtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De andere attracties van het park zullen worden bekendgemaakt in het voorjaar. Het is alvast duidelijk dat het park hoge waarde hecht aan de thematisering van de attracties.

Mandoria komt te liggen in Łódź, in het midden van Polen. Op de kruising tussen de belangrijkste autostrades van het land.

 

Foto’s: Mandoria