Opnieuw goed coronanieuws: Ook in Japan heropenen de pretparken

Nadat begin deze week verschillende pretparken in China heropenden, hebben dit weekend ook de eerste Japanse pretparken hun deuren opnieuw geopend. Japan heeft de coronacrisis altijd goed in de hand gehad en de laatste dagen zijn de nieuwe gevallen dan ook opvallend verminderd.

 

Nadat we woensdag konden melden dat heel wat grote Chinese pretparken de deuren opnieuw openden, kunnen we vandaag melden dat ook de eerste Japanse pretparken opnieuw opengaan voor het publiek, nadat ze op 28 februari de deuren moesten sluiten. Zo hebben Nagashima Spa Land, Toshimaen en Fuji-Q Highland zaterdag 21 maart opnieuw de deuren geopend. Legoland Japan doet maandag hetzelfde.

Universal Studios Japan blijft nog tot en met zondag 29 maart gesloten en opent daarna opnieuw de poorten. Bij Disneyland is er wat meer terughoudendheid. Het park blijft alvast gesloten tot het einde van de maand en zal daarna een beslissing nemen over een eventuele heropening.

Voor de heropening van de parken worden er echter wel grote voorzorgsmaatregelen genomen. Zo worden alle bezoekers van Nagashima Spa Land bij het binnenkomen gescand op hun lichaamstemperatuur. De attracties en restaurants draaien op verminderde capaciteit en indoorattracties blijven vooralsnog gesloten.

Japan heeft het coronavirus altijd goed onder controle gehad. Zo zijn er bijvoorbeeld nog altijd minder besmettingen vastgesteld dan in België en Nederland en zijn er ook minder mensen overleden. Terwijl bij ons het totaal aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en dodelijke slachtoffers nog elke dag exponentieel stijgt, is in Japan deze curve over de piek heen en vlakt deze sterk af.

 

Alles wat u moet weten over de evolutie van het coronavirus en welke gevolgen deze heeft voor de pretparken bij ons in de buurt en over de hele wereld, kan u elke dag terugvinden in onze live blog.