Fotoalbum: Zorky’s Planet – februari 2020

Op ons citytripje naar Boekarest bezochten we de vier operationele parkjes van de Roemeense hoofdstad. De eerste in het rijtje was Zorky’s Planet, een indoor pretparkje in een gigantisch shoppingcenter, waar ook onder andere een schaatsbaan gelegen is. Wie het shoppingscenter via de draaideuren naar binnen wilt komen, moet eraan denken dat deze draaideuren niet automatisch draaien zoals we dat hier gewoon zijn, maar dat je zelf moet duwen om binnen te geraken. Niet blijven wachten totdat een censor je detecteert, want dan kan je lang blijven wachten!

Naast alle arcadegames en attracties voor de allerkleinsten, heeft Zorky’s Planet eigenlijk maar één echte attractie die voor ons de moeite waart is om het park te bezoeken. En aangezien je hier per attractie kan betalen vinden we dat helemaal niet erg. De attractie waar we het over hebben is, hoe kan het ook anders, een achtbaan! Deze heeft de naam Roller Coaster en werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant I.E. Park. Het is een custom coaster die half op de verdieping is gelegen en voor het andere stuk in de lucht, wat mooie plaatsjes oplevert. De achtbaan, die verrassend soepel was, is 125 meter lang, 5,8 meter hoog en behaalt een snelheid van 35 km/u.