Eifelpark opent twee droptorens in 2020

Eifelpark pakt dit jaar groots uit. Het park opent een 80 meter hoge droptoren. Deze zal gebouwd worden door Funtime. Voor de kleinsten onder ons zal het ook een kleine vrijevalattractie neerzetten.

 

Duitsland krijgt er volgend jaar niet één, maar twee grote droptorens bij. Naast de nieuwe van Bayern Park maakt nu ook Eifelpark zich op voor dit type attractie. Deze zal gegarandeerd voor de nodige thrill zorgen. Eifelpark te Gondorf ligt zo’n 1,5 uur rijden vanaf de Vlaamse grens. De toren die het park laat bouwen wordt 80 meter hoog. De gondel zal 360° graden kunnen draaien en zal zo voor een prachtig uitzicht over de streek zorgen. De Australisch-Oostenrijkse fabrikant Funtime staat in voor de bouw van de nieuwigheid.

 

Daarnaast plant het park ook een variant voor kinderen. Deze zal 14 meter hoog worden. Ook hier zal de gondel 360° rond de toren kunnen draaien. In elke rit zal er plaats zijn voor 10 personen. De Duitse constructeur Zierer zal de attractie bouwen. Het geplande attractietype kennen we onder andere van de Plopsa-parken waar de vrijevaltorentjes in Maya de Bij- of vuurtorenthema terug te vinden zijn.

 

Beide attracties zullen we kunnen ontdekken op het Piratenplein. Een plein waar onder andere Käpt’n Jack’s Wilde Maus zich bevindt, op het hoogst gelegen gedeelte van het park. De namen van de attracties zijn nog niet bekend.

Tot slot heeft Eifelpark ook de komst van alpaca’s bekendgemaakt. De dieren zullen vanaf het begin van het seizoen terug te vinden zijn in Eifel-Bauernhof, de kinderboerdij van het park.

 

Eifelpark opent op 4 april opnieuw de deuren. Wanneer we de nieuwe attracties kunnen gaan ontdekken is nog niet bekend.

 

 

Bron en foto’s: Eifelpark