Dadipark keert deze zomer terug

Het West-Vlaamse recreatiepark Dadipark in Dadizele zal deze zomer tijdelijk terugkeren. Dadipark sloot definitief haar deuren in 2002, maar tijdens de zomer van 2020 zal het park een maand lang terug geopend worden. Er zullen allerlei speeltuigen geïnstalleerd worden om de nostalgie van destijds op te roepen. Het pop-up Dadipark komt er op initiatief van vier vrienden.

 

Dadipark zou dit jaar zeventig kaarsjes mogen uitblazen, jarenlang was Dadipark een lieve lust voor ‘Urbexers’ ofwel mensen die graag foto’s maken van verlaten, iconische plaatsen. Het park werd sinds 2002 gesloopt en de gronden kwamen er braak bij te liggen. Het terrein wacht nog op een definitieve bestemming.

Dadipark had verschillende attracties in haar aanbod, waaronder verschillende glijbanen, een spiegelpaleis, een piratenschip, enkele reuzengrote schommels, een grote houten loopbrug en een houten indianendorp.

Het initiatief van de tijdelijke heropening komt er door vier vrienden die in de vzw Heeren Deweer verenigd zijn. Voorzitter Giovanni Maes, ondervoorzitter Peter Ingelbeen, secretaris David Dewyn en penningmeester Stijn Dewulf vormen het bestuur van deze vzw. Ze groeiden allemaal op in het bedevaartsoord Dadizele.

Het pop-up Dadipark zal open zijn van zaterdag 27 juni tot en met dinsdag 21 juli. Het reuzendoolhof komt terug, net zoals de reuzenschommels. Ook een gigantisch springkastelenpark zal er neergezet worden met niet-alledaagse springkastelen.

 

 

Bronnen: HLN, VRT