ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael: liefde gaat door de maag, ook op valentijn

Liefde gaat in ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael letterlijk door de maag.

 

Valentijn, een moment om geliefden in de bloemetjes te zetten of extra in de watten te leggen.
De mensapen in ZOO Antwerpen krijgen een ruiker van knapperige groenten aangeboden. Durf origineel te zijn en schenk je lief prachtige preistengels, kleurrijke paprika’s of witloof (with love). Tip: Kom op 14 februari om 13u45 met je geliefde naar het verblijf van de gorilla’s in ZOO Antwerpen. De dieren krijgen dan een lekkere verrassing.

 

Bekijk hier de reacties van de gorilla’s:

 

Ook in ZOO Planckendael kregen de dieren een liefdevolle maaltijd. De bonobo’s peuzelden van lekkere groenteharten. De neushoorns, berberapen en rode panda’s kregen wat lekkers verstopt in hartjes gemaakt van brandweerslangen.

 

Bekijk hier de compilatie:

 

Deze valentijnstraktatie is meer dan een voedzame en amusante actie. Het is een vorm van verrijking en van dierenwelzijn, met liefde gemaakt door een team van een 10-tal vrijwilligers die samen met de verzorgers dag in dag uit klaar staan voor de dieren van beide dierentuinen.

Met dit initiatief zetten ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael hun aandacht en zorg voor de dieren graag in de kijker. Wist je dat ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zelfs een dierenwelzijnswetenschapper in dienst hebben?

 

Valentijnswedstrijd:  
Heb jij ook een hart voor dieren? Vul dan aan: Liefde is….. met de hashtag #ZOOgekopjou

Een gelukkige winnaar trakteren we 14 februari op een romantisch bezoek in onze parken met een smulmoment in het restaurant van ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael.