Nicky Vankets toont unieke (Barbie)ontwerpen in het Speelgoedmuseum

Vanaf 25 februari bewonder je in het Speelgoedmuseum de trouwoutfit die Nicky Vankets voor acteur en model Henny Seroeyen en zijn vrouw Nancy ontwierp. De ensembles worden geflankeerd door de mini-versie op Barbieformaat die hij als geschenk maakte voor het bevriende koppel.

Deze unieke bruikleen is een gedroomde aanvulling op de Barbie tentoonstelling ‘Barbie: 60 jaar modemuze’ die je nog t.e.m. 19 april in het Speelgoedmuseum kan beleven.  

 

Modeontwerper Nicky Vankets heeft iets met Barbie!

 

Hij speelde altijd het liefst met Barbie en ook nu nog heeft hij enkele

exclusieve Barbiepoppen in zijn  bezit. Barbie en haar outfits waren mee 

verantwoordelijk voor zijn uiteindelijke carrièrekeuze. Als kind maakte hij al nieuwe kleding voor zijn favoriete diva.

In 2004 naaide hij ook al de ‘grotemensenversie’ van de Barbieoutfit waarmee Lotte Danckaerts in 2004 een Nickelodeon wedstrijd voor Barbiekleding won.

Beeld: Nicky Vankets bezocht afgelopen zomer al het Speelgoedmuseum en poseerde wat graag in onze Barbiebox.

 

 

In 2006 ontwierp hij samenwerking met Mattel een eigen Barbieoutfit, een droom die werkelijkheid werd! Barbie kreeg een weelderige jurk in rood en goud aangemeten. 

 

Het gelukkige bruidspaar: Henny & Nancy

Henny Seroeyen is bekend als model, acteur en influencer. Het grote publiek kent hem het best als politieman Robin Verhaegen uit ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’. Henny Seroeyen stond eerder al model voor Nicky Vankets en deed beroep op hem voor het ontwerpen van de ensembles voor zijn eigen huwelijk.  

Als extra aandenken aan hun mooie dag in 2014 maakte Nicky voor het bevriende koppel ook een miniversie van de bruidskleding op Barbieformaat. Kleding voor Barbiepoppen maken lijkt simpel, maar dat is het zeker niet volgens Nicky Vankets. De kanten appliqués die hij voor de bruidsjurk gebruikte waren te groot voor de Barbie versie en werden dan ook een beetje aangepast voor het jurkje van de Barbiepop.