Eerste testritten voor Giga Coaster Orion in Kings Island

Nadat begin februari het allerlaatste trackdeel van de Giga Coaster Orion geplaatst werd in Kings Island was het afwachten tot de testritten zouden beginnen. Nu enkele weken later kwam de achtbaan tot leven.

 

De opening van Orion is gepland voor 11 april 2020, maar op 9 april 2020 heeft het park een evenement gepland waarbij de eerste personen al plaats mogen nemen in de achtbaan. Men wil met deze actie geld inzamelen voor het goede doel: A Kid Again. Deelnemers moeten minstens $150 inzamelen om te mogen deelnemen. En alles lijkt er op dat ze deze datum zeker kunnen halen want onlangs vonden de eerste succesvolle testritten plaats.

 

Orion

Orion werd gebouwd door het Zwitserse bedrijf B&M. Met een drop van 91,4 meter wordt deze baan gepromoot als een Giga Coaster. De feitelijke hoogte is 87,5 meter waardoor het eigenlijk net geen Giga Coaster is. De achtbaan heeft een lengte van 1.621,8 meter en een topsnelheid van 146,5 km/u.

 

Meer updates over deze achtbaan vind je hier.

 

Bron en foto: Kings Island