De Karls pretparkgroep wil nieuw park bouwen in het Duitse Bannewitz

De Duitse pretparkgroep Karls Markt wil een gloednieuw Karls Erlebnis-Dorf bouwen in de Duitse gemeente Bannewitz. De plannen hiervoor werden onlangs ingediend en alles lijkt de goede weg op te gaan. De groep baat ondertussen al vijf parken uit. Het park in Bannewitz zou het zesde park van de groep worden.

 

Na een investeringsgolf in de huidige parken wil de Karls Erlebnis-Dorf groep, Karls Markt OHG, nu een zesde park openen. Hiervoor heeft men het oog laten vallen op een perceel van zes hectare in de gemeente Bannewitz, in het westen van Duitsland.

 

 

In de plannen is er sprake van meerdere attracties, waaronder een tractorritje, een aardappelzakglijbaan, een wafelhuis en een achtbaan. De achtbaan zal een kopie worden van het exemplaar dat opende in Karls Erlebnis-Dorf Rövershagen. Deze kinderachtbaan is van het type Big Apple/Wacky Worm en wordt gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group.

 

 

Eind maart zou de knoop doorgehakt worden. De werkzaamheden kunnen dan snel beginnen. Het park kan ten vroegste openen in 2022. Er worden 500.000 bezoekers per jaar verwacht.

 

Bron: tag24

Foto: M.Knaak – Wikimedia