Belgische kermisachtbaan te koop aangeboden op Used Amusement Rides

Er is een Belgische kermisachtbaan te koop aangeboden op de tweedehandswebsite voor attracties Used Amusement Rides. Het gaat om de familieachtbaan Tokio Express van Johan Deville. De exploitant stopte vorige winter met toeren en heeft zijn attractie na meer dan een jaar te koop gezet.

 

Een van de meest actieve exploitanten van België, Johan Deville, stopte vorige winter met toeren. Deville was het rondreizen met de kermis attracties al een tijdje beu en daarmee toerde hij sinds 2019 niet meer rond met zijn Tokio Express. De laatste kermis die de exploitant bezocht was de Oktoberfoor van Oostende in 2018.

Deville bezat voor zijn Tokio Express een Vinçotte-keuring die alleen in België geldig is. Door het ontbreken van een TUV-keuring die geldig is in heel Europa, en vereist is in Duitsland, Nederland en Frankrijk, was de kans hierdoor minder groot dat exploitanten uit de buurt interesse zouden hebben in de attractie. Daarom ging Johan Deville op zoek naar geïnteresseerden in Oost-Europa, zoals Tsjechië en Polen.

Die zoektocht lijkt niet helemaal vlot te verlopen, want na meer dan een jaar is de attractie nog steeds niet verkocht. Sinds januari 2020 wordt Tokio Express nu aangeboden op de tweedehandswebsite Used Amusement Rides.

 

Tokio Express:

Tokio Express werd gebouwd in 1992 door de Franse fabrikant Soquet. De achtbaan reisde jarenlang rond onder Deville en bezocht heel wat kermissen over heel het land. Onder andere Halle, Genk, Sint-Truiden, Hasselt en Oostende behoorden tot zijn vaste stopplaatsen. De pachtplaatsen werden verkocht aan verschillende andere exploitanten. Zij zullen nu het lege plekje van de Tokio Express opvullen.

 

 

Bron: usedamusement-rides.com