Uitgelicht: Fluch Von Novgorod – Hansa-Park

Fluch Von Novgorod is een achtbaan in het Duitse pretpark Hansa-park. Deze achtbaan is van het type Euro-Fighter, maar bevat behalve de verticale lifthill ook een lancering. Verder heeft deze achtbaan een prachtig stukje darkride gekregen.

 

 

Fluch Von Novgorod is een echt pareltje in Hansa-Park. Deze achtbaan werd geopend in 2009, maar het was wachten tot 2010 voordat alle effecten operationeel waren. Wie op deze achtbaan een ritje maakt komt terecht in een verhaal over de vloek van Novgorod. Voor de bouw werd beroep gedaan op Gerstlauer.

 

 

Deze achtbaan bevat een mooi stukje darkride, gevolgd door een lancering die je van 0 naar 100 km/h brengt in 1,4 seconden. Dit is meteen de topsnelheid van de achtbaan. Het hoogste punt van de baan bevindt zich in een toren, waarin wederom taferelen getoond worden. De hoogte van de baan bedraagt hier 40 meter, die je bereikt via een verticale lifthill. Hierop volgt een drop van 97°. De lengte van de achtbaan bedraagt 700 meter.Het volledige verhaal achter deze achtbaan kan je hier lezen.