Simworx ontwikkelt Metro of Time simulator

Het bedrijf Simworx, dat gevestigd is in de West Midlands regio in Engeland, ontwierp een gloednieuwe simulator. Met Metro of Time zal je een reis doorheen de tijd maken.

 

Simworx kondigde onlangs een gloednieuwe simulator aan, Metro of Time, deze zal de passagiers meenemen doorheen vier vergeten tijdsperken. Tijdens de rit ervaren de passagiers een safaririt doorheen een prehistorisch land, een reis langsheen oude Egyptische graftombes, een Middeleeuws avontuur en een opwindende achtervolging doorheen het Wilde Westen.

Metro of Time bevat vier unieke 4D cinema’s gethematiseerd als metrostel. Al kunnen deze ook afzonderlijk gebouwd worden, de capaciteit kan oplopen tot 40 personen per rit. De metrostellen hebben bewegingsmogelijkheden, onboard geluid en special effects. In elke wagon zijn zeven LED schermen voorzien die de passagiers meenemen in een volledig andere wereld.

 

Een reis door de tijd

De ervaring begint met het boarden van een normaal ogend metrostation. Maar al snel vindt een geomagnetische storm plaats en begint het avontuur. De bezoekers worden snel in de metrostellen gestuurd om te ontsnappen, daar begint dan de rest van het avontuur.

De trein zal vertrekken, maar de rit loopt niet zoals gepland, door de storm. Bij elke halte zullen de muren van het metrostel openen, waardoor een gigantisch projectiescherm tevoorschijn komt. Dit in combinatie met de onboard schermen zal het verhaal tonen.

Tijdens de reis zullen de passagiers dinosaurussen ontmoeten, verkennen ze de rijkdom van farao’s, redden ze een prinses uit de klauwen van een draak en achtervolgen een bankrover in het Wilde Westen.

 

 

Bron en foto’s: Simworx