Rainbow MagicLand wordt MagicLand

Het Italiaanse pretpark Rainbow MagicLand zal een naamsverandering ondergaan. Door de stopzetting van de samenwerking met de Italiaanse tv-studio Rainbow, zal het park vanaf volgend jaar kortweg MagicLand heten.

 

Rainbow MagicLand is een enorm gethematiseerd pretpark gelegen in de buurt van Rome. Het park opende de poorten voor het eerst in 2011 en zal van 2020 een nieuwe naam aannemen. Het was de bedoeling om uit te groeien tot het grootste Italiaanse pretpark. Tot eind 2018 stond de gelijknamige Italiaanse animatiestudio Rainbow achter het project maar sinds vorig jaar is het park in handen van de investeringsmaatschappij Pillarstone. In 2021 komt dan ook een einde aan de licentie die het park gebruikte om de naam Rainbow te gebruiken. Noodgedwongen heeft men nu besloten de naam te wijzigen naar MagicLand, om zo volledig onafhankelijk te zijn.

Ook enkele attracties zullen hierdoor aangepast moeten worden. Zo zullen de darkride Pianeta Winx, alsook de darkride Huntik volledig aangepast worden.

 

 

 

 

Het grote Winx kasteel Castello Di Alfea wordt omgebouwd tot een planetarium dat de naam Cosmo Academy krijgt. Dit planetarium wordt 3000 vierkante meter groot en heeft een koepel van 25 meter hoog. Er is plaats voor 250 personen.

 

Bron en foto: MagicLand